YALANCI KÖFTE (BİTLİS AHLAT)

YALANCI KÖFTE (Bitlis Ahlat) 


YALANCI KÖFTE (Bitlis Ahlat)
Kullanılan Malzemeler

Köftenin İçi İçin Kullanılan Malzemeler

4 Adet büyük boy soğan 
Eritilmiş margarin yarım yemek kaşığı 
! tatlı kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı kurumuş reyhan
1 yemek kaşığı Pul biber
Yarım tatlı kaşığı Karabiber 
Yarım deste Maydanoz

Köftenin kıyması (Dışı) İçin Kullanılan Malzemeler

Çiğ köftelik ince çekilmiş Bulgur 2 su bardağı 
1 tatlı kaşığı Tuz
2 su bardağı Su
1 su bardağı  Un



Köftenin Yapılışı

Köftenin İçinin Yapılışı: Soğanlar soyulur ve ince ince doğranır yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulur, Tuz, reyhan, pul biber, karabiber, yıkanmış,ayıklanmış ve doğranmış maydanoz ilave edilip hafif yağda 1 dakika boyunca kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.

Köftenin Dışının Yapılışı : Genişçe bir kaba bulgur ve tuz dökülür. Bulgurların yumuşaması için sıcak su dökülüp üstü bir müddet kapatılır.Bulgurlar yumuşayınca un ilave edilerek 20 dakikaya yakın yoğurulur Yoğurulan kıyma ortalama ceviz büyükküğünde küçük parcalara ayrılarak içli köftede olduğu gibi kıymalar yuvarlanır ,yeteri kadar kadar hazırlanan içten konur ve kapatılarak tekrar yuvarlanarak kapatılır.Öte yandan kaynamaya bırakılan tuzlu suya köfteler ilave edilerek 10 dakika haşlanır. 10  dakika sonra servise hazır bir şekilde tabaklarda servis edilebilir.Afiyet olsun 

Yorumlar

Popüler Yayınlar