KAVURGA (Bitlis Ahlat)

KAVURGA (Bitlis Ahlat)

KAVURGA (Bitlis Ahlat)
Kış akşamlarımızın vazgeçilmezi bir çerez türü son baharda buğdayların hasat mevsiminde iri taneli beyaz buğdayı ortalama 12 saat sütte beklettikten sonra sütte beklettiğimiz buğdayı güneşte kurumaya bırakırız güneşte iyice kuruyan buğdayı  hava almayacak şekilde kullanılmak üzere sağlarız. Şimdi kavurga yapımını anlatabiliriz tazın sütte beklettikten sonra sakladığımız buğdaydan yeteri kadar buğdayı kuru bir tavanın üzerinde Buğday  taneleri kızarıncaya kadar kavurururz buğday taneleri kızardıktan sonra bunları ayrı bir kaba alarız sonra yeteri kadar çedeneyi yıkadıkyıp aynı tavanın içerisinde az miktarda tuzlayarak çedeneleri iyiçe çıtır çıtır olana dek kavururuz buğdayı ve çedene tanelerini bir birine karıştırarak servis edebiliriz çay ve sohbetle çok güzel çıtlanacak bir bitlis yöresine ait çerez türüdür afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar