ERİŞTELİ PİLAV (BİTLİS)

ERİŞTELİ PİLAV (Bitlis Ahlat) 


ERİŞTELİ PİLAV (Bitlis Ahlat)
Kullanılan Malzemeler

3 su bardağı su 
Yeteri kadar Tuz 
Pilavlık Bulgur 1,5 su bardağı 
1 su bardağı Erişte 
3 Yemek kaşığı margarin yada tere yağı 

Yemeği Yapılışı

3 Su Bardağı su tencereye konur ve kaynamaya bırakılır Suyumuz kaynadıktan sonra tuzumuz eklenir sonra eriştemiz ve bulgurumuz ilave edilerek hafif ateşte pişmesi beklenir piştikten sonra ocaktan alınır. eritilmiş hatta biraz kızdırılmış tere yağı veya margarinimiz gezdirildikten sonra servis edilebilir Afiyet olsun 

Yorumlar

Popüler Yayınlar