DOMATES ŞİLESİ (BİTLİS)

DOMATES ŞİLESİ (Bitlis Ahlat) 


Kullanılan Malzemeler :
4 Adet Domates yaklaşık 1 kg 
Tereyağı veya margarin (erimiş) 7 yemek kaşığı 
7 Bardak Su 
Pilavlık bulgur 2 su bardağı 
Yeteri Kadar Tuz

Yemeğin Yapılışı

Domatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulur ve kuş başı parçalar halinde doğranır. Büyüklüğü yeteri kadar olan bir tencerede domatesler yağ ile birlikte kavrulur 1-2 dakika kadar sonra üzerine sıcak su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur pişinceye kadar kaynatılıur.Aşırı bir şekilde suyu çekilinceye kadar kaynatmaya gerek yok yemeğin sulu olmasu gerekir.Yemeğimiz piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilebilir .

Tarif Bitlis Yöresine aittir 

Yorumlar

Popüler Yayınlar