ÇORTU TAPLAMASI (Bitlis Ahlat)

ÇORTU TAPLAMASI (Bitlis Ahlat) 


ÇORTU TAPLAMASI (Bitlis Ahlat)
Kullanılan Malzemeler

İnce Çekilmiş Köftelik Bulgur 2 su bardağı 
Tuz Yeteri Kadar 
Su yeteri kadar  
Un yarım su bardağı 
Lahana Turşusu yarım kilo 
Soğan 1 adet orta boy 
Margarin (erimiş) 3 yemek kaşığı
Kımızı pul biber 1 tatlı kaşığı 

Yemeğin Yapılışı

Bulguru ve tuz genişçe bir leğen içerisine koyuyoruz ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek bulgurun üzerini kapatıyoruz.Bulgur suyunu iyice çektikten sonra üzerine un ilave edilerek bulgurlar iyice yumuşayana kadar yoğuruyoruz. Baş parmağımızın boğumları büyüklüğünde  parçalar halinde yassı bir şekilde yuvarlayarak şekil veriyoruz.turşu ile birlikte ekleyeceğimiz su ile toplamda 6 bardak su ilave edilir  ve lahana turşusu ile birlikte tencereye konarak kaynatılır.Turşu kaynadıktan sonra hazırlana köfteler kaynayan turşunun içerisine ilave edilir 5 veya 7 dakika dakika sonra hafifi bir şekilde karıştırılır,kaynadıktan sonra tencerenin kapağı açılır.Hafif ateşte 8-10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.Öte yandan soğan soyulur,küçük parçalar halinde doğranır.Yağ içerisinde soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur,ocaktan alınca kırmızıbiber ilave edilir ve suyu ile birlikte servis tabağına alınan köftelerin üzerine gezdirilir.Sıcak olarak servis edilir.
 Not Tuz miktarımızı turşunun tuzluluk oranına göre ayarlamalısınız

Yorumlar

Popüler Yayınlar