CİĞER TAPLAMASI (Bitlis Ahlat)

CİĞER TAPLAMASI (Bitlis Ahlat) 


CİĞER TAPLAMASI (Bitlis Ahlat)
Kullanılan Malzemeler

1 Adet Orta Boy Soğan 
! Demet Maydanozun 3 te 1 i
Kuzu Karaciğeri 
Kuzu Yürek Başı 1 Adet 
İnce Çekilmiş Köftelik Bulgur Yeteri Kadar
Çeyrek Su Bardağı Un 
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım Tatlı Kaşığı Karabiber
Yarım Tatlı Kaşığı Kimyon 
1 tatlı kaşığı Reyhan 
3 tatlı kaşığı Su 
Bir Miktar Margarin (150 Gr eritilmiş) 
! Tatlı Kaşığı Kırmızı biber

Yemeğin Yapılışı

Soğan ve maydanoz temizlenerek sudan geçirilir. Ciğer ve yürek başı kıyma makinesinden geçirilir ve geniş bir tepsi içerisine konulur. Kıymamızın üzerine bulgur,un,pul biber,karabiber,kimyon,reyhan,rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek İyice homojen hale gelinceye dek yoğurulur. Baş Parmak boğumu büyüklüğünde parçalar alınarak yassı köfteler şeklinde tek tek dökülür.Köfteler hazır hale gelirken öte yandan geniş bir tencereyle ocağa su konur. Su kaynadıktan sonra kalan tuz kaynayan suyun içerisine ilave edilir ve ardından köfteler hafifçe suya koyulur. Köftelerimiz tencerede 5 dakikada bir yavaş yavaş karıştırılır. Tencerede ki köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve pişen köfteler süzülerek ayrı bir tabağa alınır. Margarinin içerisine kırmızı biberler ilave edilerek eritilir ve son olarak köftelerimizin üzerinde gezdirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar